Fördelar med massagepistoler

Snabb hjälp vid muskelsmärta och stelheter

Massagepistoler har på kort tid blivit mycket populära i Finland och över hela Världen. En massagepistol är alltså en massageapparat med rörlig arm. Armen rör sig fram och tillbaka med en längd på 6-16mm beroende på vilken modell du har. Att använda utrustningarna ökar effektivt ämnesomsättningen, förbättrar blodcirkulationen och snabbar på återhämtningen i musklerna. Många idrottare använder idag massagepistoler nästan dagligen i uppvärmningen för att aktivera muskler, få igång blodcirkulationen och för att snabba på återhämtningen efter träning. Tack vare sin lilla storlek ryms de i en ryggsäck eller till och med i en ficka, vilket gör det möjligt att behandla sig själv överallt och när som helst. Med en massagepistol kan du massera dig själv varje dag, och det bästa av allt är att det är gratis.
Gymstick Massage gun Lihashuoltovasara Hierontavasara on vahva, tehokas ja hiljainen tuote

Hur fungerar en massagepistol/massage gun?

En massagepistol ger snabba slag/impulser som når djupt in i musklerna och de omkringliggande mjukvävnaderna. Dessa impulser lindrar effektivt muskelspänningar och ökar blodcirkulationen i området. Massagepistoler ger ofta snabba resultat, redan efter ett tiotal sekunders användning slappnar området av och smärtan lindras. Efteråt upplever man en behaglig avslappnad känsla i det behandlade området. Massagepistoler har i regel ett flertal massagehuvuden som gör att du kan arbeta dig genom hela kroppen. Hastigheten varieras med tre eller flera lägen. Du kan enkelt variera hastigheten och således intensiteten på massagen. Ju lägre hastighet desto mildare massage, ju högre hastighet, desto intensivare.
 

Fördelar med massagepistoler

  • Sänder snabba impulser som når djupt in i musklerna. Impulserna lindrar effektivt muskelspänningar och smärtor.
  • Du kan behandla din egna besvär hemma, på jobbet eller efter träning och återhämta dig snabbare
  • Håll dina muskler avslappnade
  • Behandla effektivt de djupaste muskellagren med en starkare massagepistol
  • Öka blodcirkulation i mjukvävnader och återhämta dig snabbare
  • Massagepistoler passar alla åldrar, oavsett om du är en hemmafru, idrottare eller kontorsarbetare
  • Används också av terapeuter (fysioterapeuter, massörer, naprapater)
  • Massagepistoler är lätta att använda, effektiva och säkra
  • Spara tid och pengar, behandla dina egna besvär! 
 

Hur länge skall man massera en muskel?

Detta beror på hur spänd muskeln är. Vi har också individuella behov. Ifall musklerna är jättespända kommer det också ta längre innan dessa ger med sig. Man rekommenderar vanligen att massera en muskelgrupp 15 sekunder till uppemot 2 minuter. När man behandlar muskelknutar kan det vara bra att hålla massagepistolen kvar på området tills det ger med sig.

Massagepistoler används i idrotter före belastning för att mjuka upp och aktivera muskler eller efteråt för att minska stelheterna och snabba på återhämtningen. Ifall du vill aktivera en muskel före träning är lämplig tid cirka 20-30 sekunder för att väcka nervsystemet.

Under träning kan du också behandla dig själv för att återhämta dig mellan serierna. Tankesättet är att försöka få bort mjölksyra och slaggämnen snabbare. Direkt efter träningen kan du också massera dig själv någon minut och igen senare när det gått någon timme.

När det kommer till massagepistoler bör vi alla testa oss fram för att känna vad som känns bäst.

Gymstick CairO Plus hierontavasara lihashuoltovasara

Hur använder man en massagepistol?

Vi på Xtreme Performance rekommenderar varmt följande massagepistoler

Xtreme Pro X

Superstark 16mm modell för professionellt bruk

Xtreme Pro X är helt klart en av marknadens allra starkaste massagepistoler! Detta är verkligen en riktig massagepistol, ingen vibrationsutrustning. Med 30kg massagekraft och 16mm slaglängd får du en garanterad djup massageverkan. Låt oss presentera vår egna massagepistol Xtreme Pro X. Vi har valt denna massagepistol med stor omsorg för att kunna garantera våra kunder en mycket pålitlig utrustning av hög kvalitet. Xtreme Pro X är till och med starkare än de dubbelt dyrare massagepistolerna på marknaden.

Läs mer

Booster Pro 3

Pålitlig och stark 12mm modell för seriösa användare

Booster Pro 3 är absolut en av de bästa massagepistolerna på marknaden! Om du söker en svag och liten modell är denna inte för dig. Modellen har hög kvalitet och ett flertal hastigheter och ett batteri som håller uppemot 6 timmar per laddning. Den har också väldigt låg ljudnivå. 

Booster Pro 3 lämpar sig speciellt bra för hårt idrottande personer eller terapeuter på grund av sin höga styrka. 

Läs mer

Booster Mini

Stark minimodell bra för behandling av nackbesvär

Booster Mini är kraftpaketet i miniformat. Modellen kan mycket väl mäta sig med övriga större Booster modeller. Dess längd (14.2cm) är lika lång som en penna och passar därför perfekt i en handväska eller i din ficka. Mini väger endast 0.5kg och passar därför utmärkt att ta med sig när man reser. Låt dig inte luras av dess lilla storlek, den har en stark motor (70W), en massagekraft på 5kg och har en slagfrekvens på 50 slag/sekund. Minimodellerna har kortare slaglängd vilket ofta passar bättre för behandling av nackbesvär.

Läs mer