DOCTOR TECAR

Vad är Doctor Tecar Therapy?

Behandlingsformen baserar sig på växelström i ett system som överför energi (djup värme) till vävnaderna genom Capacitive och Resistive (engelska namn). Med hjälp av energin kan terapeuten stimulera biologiska vävnader och aktivera de naturliga läkningsprocesserna i kroppen. Doctor Tecar har inbyggd bio-transfer system som gör att du håller kontroll på energin som systemet ger i vävnaderna. Utrustningen har inbyggt patologibibliotek som gör att du lätt får de rätta inställningarna för patologin i fråga. 

Läs mer om hur Doctor Tecar Therapy fungerar på Mectronic Medicales hemsida »

Behandla effektivt kroppens mjuka och hårda vävnader

Doctor Tecar bygger på två system, Capacitive och Resistive. Capacitive läget absorberas bättre av vävnader som innehåller mycket vätska såsom muskler. Resistive läget å andra sidan absorberas bättre av hårdare vävnader som innehåller mindre vätska, såsom senor, ligament, brosk och ben. Resistive läget är också väldigt effektivt för att behandla muskelknutar/triggerpunkter. 

Läs mer om hur Doctor Tecar funktion på Mectronic Medicales hemsida »

Biologiska effekter

Tecar therapy har goda effekter på flera djup av vävnader och på cellnivå. Terapiformen aktiverar flertal effekter i vävnaderna: biostimulerande/läkande, smärtlindrande, anti-inflammatorisk, minskar svullnader och är muskelavslappnande.

Fördjupa dig och läs mer om biologiska effekter på Mectronic Medicales hemsida Klicka här »

Användningsområden

  • IDROTT
  • REHABILITERING
  • VÄLMÅENDE
  • FETTREDUKTION

Läs mera om Doctor Tecars behandlingsmöjligheter på deras hemsida »

Är du intresserad av att veta mer om Doctor Tecar therapy?

Kontakta oss per telefon: +358451309012 eller via mail: info@xtremeperformance.fi

Kontaktformulär